BMW M3 "Pako"
Re: BMW M3 "Pako"
Z uwagi na to ze koncza mi sie tarcze csl 345mm mysle nad nowym zestawem hebli np brembo albo ap tacing
polecacie cos i czy warto zmieniac ori zestaw csl,-a na inny ?
polecacie cos i czy warto zmieniac ori zestaw csl,-a na inny ?
Zdecydowanie warto. Heble od CSL'a są wciąż słabe. A konkretnego producenta trzeba wybrać pod kątem potrzeb i rodzaju felg.
AP Racing to fajny zestaw gdyż pasuje pod seryjne 18tki bez żadnych dystansów. Tył korzysta z seryjnej tarczy. Najmniejsza i najcieńsza na tle konkurencji ale większa nie bardzo jest potrzebna.
Stoptech ma standardowo ofertę tarcz na przód - 355mm pod 18 i 380mm pod 19. Zaciski 4 bądź 6 tłoczkowe. Z tyłu największa tarcza wśród konkurencji 355mm. Ma też w ofercie ceramikę ale to są straszne koszty.
Brembo tarczowo jak stoptech tylko tył 345mm. Zaciski 4 i 6 tłoczkowe i jeżeli się nie mylę także 8.
Zestaw Alcona który ja mam jest moim zdaniem najlepszym zestawem torowych gdyż posiada największą tarczę jaka wejdzie w felgę 18 calową a co za tym idzie pozwala nam na pełny wybór slicków i semislicków. Do tego ma zaciski typu monoblock (powyższe firmy też ale w jakiś droższych zestawach). Nie mniej jednak mam problem z klockami z przodu którym muszę się zająć. Z jednej strony nie ma się szczególnie co dziwić gdyż jako pierwszy na świecie miałem ten model klocka z tym zestawem z drugiej taki błąd jak za duży klocek trochę źle świadczy o firmie. Zaciski standardowo 6 tłoczkowe z przodu i 4 z tyłu.
Wizualnie im większa felga tym lepsza, a jak jeździsz na 19 i nie masz zamiaru przesiadać się na 18 to 380mm będzie wyglądała rewelacyjnie, ale wówczas niemalże zamykasz sobie możliwość jeżdżenia na slickach.
Musisz się zastanowić i zdecydować czego potrzebujesz.
AP Racing to fajny zestaw gdyż pasuje pod seryjne 18tki bez żadnych dystansów. Tył korzysta z seryjnej tarczy. Najmniejsza i najcieńsza na tle konkurencji ale większa nie bardzo jest potrzebna.
Stoptech ma standardowo ofertę tarcz na przód - 355mm pod 18 i 380mm pod 19. Zaciski 4 bądź 6 tłoczkowe. Z tyłu największa tarcza wśród konkurencji 355mm. Ma też w ofercie ceramikę ale to są straszne koszty.
Brembo tarczowo jak stoptech tylko tył 345mm. Zaciski 4 i 6 tłoczkowe i jeżeli się nie mylę także 8.
Zestaw Alcona który ja mam jest moim zdaniem najlepszym zestawem torowych gdyż posiada największą tarczę jaka wejdzie w felgę 18 calową a co za tym idzie pozwala nam na pełny wybór slicków i semislicków. Do tego ma zaciski typu monoblock (powyższe firmy też ale w jakiś droższych zestawach). Nie mniej jednak mam problem z klockami z przodu którym muszę się zająć. Z jednej strony nie ma się szczególnie co dziwić gdyż jako pierwszy na świecie miałem ten model klocka z tym zestawem z drugiej taki błąd jak za duży klocek trochę źle świadczy o firmie. Zaciski standardowo 6 tłoczkowe z przodu i 4 z tyłu.
Wizualnie im większa felga tym lepsza, a jak jeździsz na 19 i nie masz zamiaru przesiadać się na 18 to 380mm będzie wyglądała rewelacyjnie, ale wówczas niemalże zamykasz sobie możliwość jeżdżenia na slickach.
Musisz się zastanowić i zdecydować czego potrzebujesz.
- Oleg
- Moderator
- Auto: 1M E82, M3 E36, M3 E92, 996TT
Artur, jakie byś BBK nie wrzucił to będzie to lepiej hamowało niż seria, czy nawet CSL. A czy to bedzie Stoptech, Brembo czy AP to już jest kwestia drugorzędna. Ja bym wziął AP ze względu na to, że z tyłu zostawiasz seryjną tarczę i spokojnie Ci podejdzie nawet pod OEM 18-stkę.
OLEJE MILLERS OILS / ORYGINALNE CZĘŚCI BMW
BBS / SUPERSPRINT
HRE / EISENMANN
RABATY DLA FORUM
KONTAKT --> PW
w końcu dotarły fotele rekaro cs zamontowałem je musze podpiąć jeszcze poduchy bo sa w fotelach ale to juz mechanik elek bo sie nie znam
troszke roboty było
dzisiaj wyjechałem po dwu tyg przerwie z nowymi fotelami , jak dla mnie są strasznie wygodne. zrobie fotki po obszyciu wnetrza u tapicera , alkantara z kremowa skóra 

- Oleg
- Moderator
Jak to ogarniesz to daj znać. Trzeba się spotkać jeszcze w tym sezonie, koniecznie muszę to zobaczyć na żywoPAKO pisze:w końcu dotarły fotele rekaro cs zamontowałem je musze podpiąć jeszcze poduchy bo sa w fotelach ale to juz mechanik elek bo sie nie znamtroszke roboty było
dzisiaj wyjechałem po dwu tyg przerwie z nowymi fotelami , jak dla mnie są strasznie wygodne. zrobie fotki po obszyciu wnetrza u tapicera , alkantara z kremowa skóra

BBS / SUPERSPRINT
HRE / EISENMANN
RABATY DLA FORUM
KONTAKT --> PW

Uploaded with ImageShack.us
narazie jedno foto poniewaz auto jeszcze nie do konca gotowe listwy beda czarny karbon....
O jaki ładny znajomy kolor 
Artur o takie kolory naprawdę trzeba dbać, przynajmniej raz na dwa tygodnie lekkie czyszczenie.
Pozdr.

Artur o takie kolory naprawdę trzeba dbać, przynajmniej raz na dwa tygodnie lekkie czyszczenie.
Pozdr.
M3 e92 Competition Dkg Edc Mdm ///MPerformance Gts Akrapović Vorsteiner Tecnocraft Seibon Eibach
na zdj wyszło jaśniejsze ale fakt trzeba dbaćTomcio pisze:O jaki ładny znajomy kolor
Pozdr.

- Oleg
- Moderator
Wyszlo zajebiscie. Ten kremowy beż z czarnym swietnie sie komponuje. A jak te fotele trzymaja 4 litery?
Artur, listwy zamawiasz carbonowe, czy bedziesz oklejal?
Artur, listwy zamawiasz carbonowe, czy bedziesz oklejal?
Ostatnio zmieniony czw paź 20, 2011 15:49 przez Oleg, łącznie zmieniany 2 razy.
BBS / SUPERSPRINT
HRE / EISENMANN
RABATY DLA FORUM
KONTAKT --> PW
Fajne, fajne
Jak z trzymaniem bocznym w porównaniu do serii? Jest jakiś system składanie tego fotela żeby ktoś mógł wsiąść na tył?

Jak z trzymaniem bocznym w porównaniu do serii? Jest jakiś system składanie tego fotela żeby ktoś mógł wsiąść na tył?
OLEG oklejam skórą czarny carbon dywaniki są aktualnie obszywane tzn ich boczki również skórą nawiązując do wypowiedzi KOSTKA, fotele trzymają zajebiście nie ma co nawet próbować porównywać do serii
co do systemu składania to jest z tyłu fotela tam gdzie jest to wycięcie na pasy szelkowe taki przycisk hehe, fotele mają z boku poduchy oraz elektrycznie reg przód tył.
P.s Kostek odpisze ci tu ponieważ nie będe robił kolejnego OT Marosowi
, będe się starał choć czasem pisze z telefonu a tam ciężko z polskimi znakami pozdrawiam

P.s Kostek odpisze ci tu ponieważ nie będe robił kolejnego OT Marosowi

- Oleg
- Moderator
A z obszycia jesteś zadowolony , gdzie obszywałeś?
BBS / SUPERSPRINT
HRE / EISENMANN
RABATY DLA FORUM
KONTAKT --> PW
firma to http://www.carlex.pl/, jestem bardzo zadowolony jeszcze pare detali w środku zmienie i będzie jak noweOleg pisze:A z obszycia jesteś zadowolony , gdzie obszywałeś?

a tu z siostrą audi s3

dokładne zdjęcia środka będą w czwartek ponieważ w tedy auto będzie na gotowo...